2012. február 3., péntek

Rendszertelen rendszerek

Nem vagyok nagy politikus alkat. Nem szoktam szidni a rendszert, általában amin nemtudok változtatni, azon nem is szotam görcsölni... De ma nincs olyan pozitív jó hangulatom, nem tudok csak úgy csendben ülni a festményeim felett. Nekiállok egy dühödt festésnek, és közben a következő történet játszódik le lelki szemeim előtt.

A és az Élet

A 24 évvel ezelőtt egy meleg májusi napon született. Édesanyja igazi ajándéknak vélte A életét. Szeretetben és biztonságban nőtt fel. Nem anyagi hanem érzelmi biztonságban melyet édesanyjának és három testvérének köszönhetett. Az élet sok mindenre megtanította, sok jóra és bizony akadtak rossz dolgok is. De A megértette, hogy a hibáiból is tanulhat, sőt más hibáiból is.
Amikor senki sem hitt benne akkor ő is elbizonytalanodott magával és a tehetségével kapcsolatban. Örökös kételyek gyötörték, de tudta sorsa eleve elrendeltetett a művészetre. Annyi elvesztegetett év és tévút után oda került ahol a legjobb helye volt az életben, felvették a Művészeti Főiskolára. Azt tanulhatta amit szeretett, olyan barátokra lelt akiket sosem tudott feledni. Megtalálta a szerelmet, megtanult bízni, és úgy érezte kezébe vette az életét. A társadalom hasznos tagjává akart válni, olyanná akire büszke lehet a családja, a barátai és a hazája. Azzal akarta a legtöbbet tenni az emberiségért amihez értett. Nem akart ő nagyszerű törvényeket hozni, mások sorsáról dönteni, A csak festeni akart és szebbé tenni ezzel néhány szürke hétköznapot. Amikor kellő tudást elsajátított, el kellett hagynia a számára mindenséget jelentő iskola falait, hogy elkezdje saját életét.
A azt akarta csak, hogy büszke lehessen magára, hogy a két keze, a tehetsége által megteremthesse az életét. Pályakezdő munkanélküliként írták be nevét a kis fehér könyvbe.Válaszokra nem méltatták, nem becsülték, lenézték, és az ország amelyért tenni akart, nem fogadta be. Megjött a csekk a diákhitel törlesztésről, megjött a számla a vászonról, az ecsetről és A csak azt szerette volna csinálni amiben jó...

Jelenleg így érzem most a helyzetemet. De holnap! Ó holnap minden rendben lesz. Nem hagyom, hogy bármi eltántorítson a céljaimtól.Mert a lényeg, hogy itt vagyok és tényleg minden a legnagyobb rendben lesz.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Pages

Text

About Me

Followers

Üzemeltető: Blogger.